Nina Strand, journalist i Tidsskrift for Norsk psykologforening
Lena Knutli
Publisert:
5. juli 2013
Hun forteller en historie om årevis med mobbing. Etter 18 år som pasient i psykisk helsevern vil Kjersti Fagerbakke for første gang snakke offentlig om det.
Nina Strand, journalist i Tidsskrift for Norsk psykologforening
Publisert:
5. juli 2013
Psykologer og brukerrepresentanter er enige: Mobbing kan ha alvorlige følger, men vi vet mye både om forebygging av skader og leging av sår. – Fylkesmennene må få hjemmel til å iverksette sanksjoner overfor skoler som bryter loven, sier barneombudet.
Det er flott at Psykologtidsskriftet noterer seg seire og holder telling på om vi som er opptatt av feltet, klarer å trekke frem psykisk helse i valgkampen.
Magne Arve Flaten, leiar Nasjonalt Profesjonsråd for Psykologiutdanning
Leif Edward Ottesen Kennair, professor i psykologi, NTNU
Publisert:
5. juli 2013
Det er sjølvsagt mulig å finne setningar i «Nasjonal plan for profesjonsutdanning i psykologi» som fokuserer på det kliniske, men det forandrar ikkje det grunnleggande: Nasjonalt Profesjonsråd støttar opp om scientist–practitioner-modellen.
«Forget all about that macho shit and learn how to play guitar», song John Mellencamp på 1980-talet. Ein ny fransk studie tydar på at han hadde forstått kva som skulle til.
I desse sommarferietider kostar vi på oss endå ein kuriøs studie om seksuell tiltrekking, frå den same franske forskaren som sjekka gitarkasseeffekten i studien over.
Cecilie Schou Andreassen, Institutt for samfunnspsykologi, Universitetet i BergenKompetansesenter rus – region vest Bergen, Stiftelsen Bergensklinikkene
KONTAKT: cecilie.andreassen@psych.uib.no
Publisert:
5. juli 2013
Å ha en jobb er essensielt og positivt for de fleste av oss. Noen har likevel et tvangsmessig forhold til det å arbeide. De organiserer hele livet rundt arbeid, og fortsetter å engasjere seg i jobben til tross for at det skaper problemer for dem. De føler stadig for å arbeide mer, enten de liker det eller ei – ute av stand til å løsrive seg. Disse kalles arbeidsnarkomane.
Det er en utbredt oppfatning at man blir lykkeligere av å få barn. Det er imidlertid godt dokumentert at foreldrerollen ikke øker lykkefølelsen, snarere tvert imot. Hvorfor oppstår mytene – og hvorfor vil de trolig bestå?
Rune Sømme, Solli DPSInstitutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen
KONTAKT: rune.somme@solli.no
Tanja Notø, Solli DPSInstitutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen
Anders Hovland, Solli DPSInstitutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen
KONTAKT: rune.somme@solli.no
Publisert:
5. juli 2013
90 000 barn under 18 år lever i familier hvor en av foreldrene har en psykisk lidelse. Klarer vi å følge opp lovgivningens intensjon om å gi disse barna behov for informasjon og omsorg mens foreldrene mottar behandling?