Bergljot Gjelsvik, postdoktor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo
Per-Einar Binder, professor og visedekan for utdanning, spesialist i klinisk psykologi, Psykologisk fakultet, UiB.
Publisert:
2. september 2015
De massive klimautfordringene vi står overfor, krever indre ressurser. Det utvikler seg nå en økt politisk bevissthet i mindfulnessfeltet som kan gi nytt engasjement og handling for klimasaken.
Skal vi ha innflytelse, må vi løfte blikket og snakke om hva slags psykisk helsevern vi ønsker oss, og slutte å skjerme vår kliniske autonomi bak pasientens beste.
Ole Jacob Madsen, professor i kultur- og samfunnspsykologi, Psykologisk institutt, UiO
Publisert:
2. september 2015
Depresjon er pekt ut som den fremste folkesykdommen for kommende generasjoner. Likevel er unge voksnes opplevelser av samtidens kulturelle idealer lite undersøkt.
Det er stor grad av enighet blant klinikere og brukere om at Alcohol-E og DUDIT-E er nyttige verktøy. Samtidig synes klinikere og brukere å foretrekke samtalen framfor standardiserte verktøy. Dette gir et interessant grunnlag for videre diskusjon om implementering og bruk av kartleggingsverktøy i rusbehandling.
Å finne en god form på arbeidet med unge psykosepasienter på en sengepost er utfordrende. Vi kan imidlertid yte bedre hjelp hvis vi er bevisste på hva som kjennetegner god psykoterapi med disse pasientene og hvilke rammebetingelser som må foreligge.
Nina Strand, journalist i Tidsskrift for Norsk psykologforening
Publisert:
2. september 2015
FN følger med på hvordan Norge fremmer politisk deltakelse blant folk med psykososiale funksjonsnedsettelser. Men ingen vi har spurt, kan svare på hvordan virkeligheten ser ut for dem det gjelder.
Øystein Helmikstøl, journalist i Psykologtidsskriftet
Publisert:
2. september 2015
Psykisk helse må bli en større del av undervisningen enn i dag, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). SV-leder Audun Lysbakken åpner for psykisk helse i KRLE-faget.
Petter Lohne, psykolog i privatpraksis, Oslo, Norsk Karakteranalytisk Institutt
Publisert:
2. september 2015
Som psykoterapeut har jeg ofte forhåpninger om at pasienten skal være i stand til å forsone seg og tilgi. Studier i ondskap bidrar til refleksjon og varsomhet stilt overfor pasienter i slike situasjoner.