Solidaritet utgjør vår sosiale vev gjennom livet, på tvers av generasjoner, mellom arbeidsgiver og arbeidstager, mellom myndighetene og befolkningen, mellom nasjoner. Og denne sosiale veven er helt avgjørende for vår psykiske helse.
Den tidligere fagsjefen i Norsk psykologforening, Andreas Høstmælingen, har ambisjoner om å samle psykologifaget og være en tydelig premissleverandør inn mot psykisk helsefeltet.
Selvmordsfare, manglende felles fokus og pasienter som oppleves som passive og tilbaketrukne, er blant de største utfordringene for kliniske psykologer på jobb.
Signe Hjelen Stige, førsteamanuensis i klinisk psykologi ved Institutt for klinisk psykologi, UiB
Ingrid Dundas
Elisabeth Schanche, Institutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen
KONTAKT: Per.Binder@psykp.uib.no
Aslak Hjeltnes, Institutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen
KONTAKT: Aslak.Hjeltnes@psykp.uib.no
Publisert:
1. august 2019
Måten terapeuten løyser krevjande mellommenneskelege situasjonar på, er avgjerande for den helsehjelpa som blir gitt. Kva type krevjande situasjonar psykologar oftast møter i sitt virke, og kva situasjonar dei opplever som mest krevjande, er i mindre grad utforska.
Jan Smedslund, professor emeritus, Universitetet i Oslo
Publisert:
1. august 2019
Overvurderingen av det empiriske og undervurderingen av det selvfølgelige har ført oss inn i teoretiske og metodiske blindgater og til en praktisk lite anvendbar psykologi.
Andreas Høstmælingen, fagpolitisk direktør, RBUP og Oppland lokallags kandidat til presidentvervet i Psykologforeningen
Publisert:
1. august 2019
Statlige tilskudd kan sette fart på rekrutteringen av kommunepsykologer, men kan også legge føringer på fagutøvelsen. Hvilket finansieringssystem som velges, bør derfor diskuteres grundig før vi gir råd til myndighetene.
Nina Strand, journalist i Tidsskrift for Norsk psykologforening
Publisert:
1. august 2019
Freuds skepsis mot å ta imot eldre mennesker til behandling er i dag utfordret av effekt-studier, som tvert om inviterer til økt satsing, sier Kjersti Wogn-Henriksen
I Knut Hamsuns siste verk På gjengrodde stier finner Torkil Berge en kritikk av datidens diagnostikk og behandling som han lurer på om gjelder også i dag.
Ingvild Aubert, spesialrådgiver i Psykologforeningen / advokatfullmektig
Publisert:
5. august 2019
Forfatterne av denne boken var sentrale i arbeidet med å utarbeide helsepersonelloven. Med kommentarutgaven ønsker de å bidra til forståelsen av loven.