Du er her

Boken er som en god venn

Svein Haugsgjerd: Å møte psykisk smerte – Erfaringer og refleksjoner fra behandlingsrommmet (2018)

Publisert
3. juni 2020

Svein Haugsgjerd – professor, forfatter, psykoanalytiker og psykiater – sin nyeste bok er litt som en god venn. En du kan lene deg imot, og som tør å være nær. Som viser sårbarhet. En som er klok og belest, men som verken blir selvgod eller skrytende. Snarere en venn som er god til å lytte, som overrasker og forteller ting du selv ikke visste. En som du ser opp til. En som beriker livet ditt.

Haugsgjerd er personlig når han forteller om sin oppvekst og om sitt profesjonelle liv som psykoterapeut. I boken får vi refleksjoner og nære innblikk i behandlingsrommet med særlig vekt på pasientenes drømmer og terapeutens arbeid og tolkning av drømmene. Men han vender også linsen utover det enkelte behandlingsrommet og gir en både historisk, kritisk og oppdatert fremstilling av dagens psykiske helsevern.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Kommenter denne artikkelen