Mest lest i 2023

Tilknytning, utviklingstraumer og sutrende psykologer var blant favorittene hos leserne i året som gikk. Her er en oversikt over de mest leste sakene. 

 

Den glemte svikten: forståelse og konsekvenser av emosjonell neglekt

Vår aller mest leste artikkel i 2023. Psykologspesialistene og tilknytingsekspertene Ida Brandtzæg og  Stig Torsteinson  oppfordrer klinikere til å være oppmerksomme på emosjonell neglekt,  et underbelyst tema i faglitteraturen. 

✳ ✳ ✳

Utviklingstraumer ved livets begynnelse

Nils Eide-Midtsand, en anerkjent bidragsyter i fagfeltet om barn og traumer, skriver i dette populære fagessayet om hvordan påkjenninger før fødsel påvirker barnepsyken og gjenspeiler seg i terapirommet. 

✳ ✳ ✳

Psykoterapeutens tragedie

Kaja Asbjørnsen Betin deler åpent om veien fra nyutdannet psykolog til utbrent og sykemeldt behandler i Etikkpanelet i maiutgaven. Svært mange av våre lesere satte pris på denne teksten. 

✳ ✳ ✳

Foreldre har avgjørende betydning for barns utvikling

I dette debattinnlegget deler Rune Flaaten Bjørk sine betraktninger rundt tilknytning og genetikk, et tema som ble heftig diskutert i våre spalter tidligere i sommer.  

✳ ✳ ✳

«Psykologer sutrer for mye»

I dette intervjuet går førsteamanuensis og psykolog Helge Holgersen hardt ut i “sutredebatten”. Han mente at psykologer ikke er spesielt utsatt for belastninger i helsevesenet. 

Kommenter denne artikkelen