Du er her

Stipendiat i klinisk barne- og ungdomspsykologi

NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for psykologi

NTNU - kunnskap for en bedre verden 

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for psykologi 

Vår forskning og undervisning er bygget opp rundt fem perspektiver: biologisk, kognitiv, sosial-, personlighets- og utviklingspsykologi. Vi tilbyr profesjonsstudium i psykologi og studier innenfor læring og arbeids- og organisasjonspsykologi. Vi har også tre poliklinikker der vi behandler pasienter som en del av profesjonsutdanningen. Institutt for psykologi er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Ved Institutt for psykologi er det ledig dobbelkompetansestilling som

Stipendiat i klinisk barne- og ungdomspyskologi 


Dette er NTNU  

NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.

På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.

Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her


Om stillingen 

Stillingen som stipendiat har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i forskningsstillinger. 

Ved Institutt for psykologi er det ledig 1-2 stipendiatstillinger i klinisk barne- ungdomspsykologi knyttet til «Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi» i samarbeid med St. Olavs Hospital.

Prosjekt dobbelkompetanse som startet i 2004 representerer en unik mulighet til å oppnå både PhD og spesialistkompetanse i ett integrert forløp. Målet med prosjektet og stillingene er å knytte forskning og klinikk tett sammen. Dobbelkompetanse stillingene består av to selvstendige deler: en stipendiatperiode på 3 år og en spesialistkandidatperiode på 4 år. Samlet er det et 7-årsløp som gir dobbelkompetanse. Hver kandidats forløp avtales individuelt, og tilpasses forskning og klinikk. Dette er en svært ettertraktet kompetanse på arbeidsmarkedet.

Det vil bli lagt vekt på tematisk samsvar mellom forskningsprosjekt og klinisk spesialisering. «Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi» er et rekrutteringsprosjekt for stillinger som krever dobbelkompetanse innen psykologi. Med dobbelkompetanse menes dokumentert forskningskompetanse (avlagt doktorgrad) og spesialistkompetanse (godkjent spesialist innen kliniske områder i regi av Norsk psykologforening). 

Ansettelse i stipendiatstillingen skjer med NTNU som arbeidsgiver, arbeidssted er ved Institutt for psykologi, som vil legge til rette for PhD-løpet som er knyttet til PhD-programmet i Samfunnsvitenskap med fagretning psykologi ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU). 

Ansettelse i spesialistkandidatstillingen er ved St. Olavs Hospital og vil da ha St. Olavs Hospital som arbeidsgiver, de vil legge til rette for at nødvendig praksis og at spesialiseringskurs gjennomføres.

Din nærmeste leder ved Institutt for psykologi er instituttleder.


Arbeidsoppgaver 

  • Må gjennomføre sitt PhD-prosjekt innen en periode på totalt 3 år.
  • Skal designe og gjennomføre kliniske studier.


Kvalifikasjonskrav 

  • For stillingen kreves fullført Cand.psychol. som gir autorisasjon som psykolog i Norge.
  • Søker må ha bestått profesjonsstudiet ved ansettelse med godt resultat. I samsvar med planen for dobbelkompetanseprosjektet vil søkere som har fullført mer enn tre år av spesialistopplæring på tidspunktet for utlysning ikke være aktuelle.
  • Kvalifikasjonskravet er fullført Cand.psychol. ved start i stillingen, med sterk faglig bakgrunn som er lik B eller bedre sammenlignet med NTNUs karakterskala. Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studier skal ha et like godt faglig grunnlag. Søkere med svakere karakterbakgrunn kan bli vurdert dersom det dokumenteres at kandidaten er særskilt egnet til en PhD-utdanning.
  • Søknaden skal inneholde en plan for gjennomføring av forskerutdanning i samsvar med retningslinjer for opptak til PhD-programmet i Samfunnsvitenskap med fagretning psykologi. Planen skal omfatte en prosjektbeskrivelse, veilederavtale og beskrivelse av forskningsmiljø/forskningsgruppe der doktorgradsarbeidet skal utføres. Prosjektbeskrivelsen skal ha en klar forankring i klinisk psykologi og være knyttet til forskningsmiljø ved Institutt for psykologi.
  • Svært god norsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Stillingen vil innebære at kandidater jobber som psykologer og skal drive behandling, av den grunn må søker mestre norsk muntlig og skriftlig.
  • I tillegg skal kandidaten opprette kontakt med potensiell veileder ved Institutt for psykologi – som også skal argumentere for prosjektet og om det er realistisk at prosjektet kan gjennomføres. Institutt for psykologi vil være behjelpelig med å formidle kontakt.

Spesialistutdanningen skjer ved St. Olavs Hospital i stilling som spesialistkandidat. Det skal legges fram en plan for spesialistutdanningen som presiserer hvilken spesialitet som er målet, og dessuten en tentativ plan for fordeling av tid i doktorgradstiden og som spesialistkandidat for de 7 årene. Planen for spesialistutdanningen blir vurdert av Norsk psykologforening. Profilen for den kliniske delen av stillingen vil ligge innenfor klinisk barne- og ungdomspsykologi, slik at det er samsvar mellom spesialisering og PhD.

Vi viser til Forskrift om tilsettingsvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen. NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i samsvar med The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.


Ønskede kvalifikasjoner 

  • Originaliteten til prosjektskildringen, selvstendighet, kvalitet og relevans.
  • Forskningsrelevant erfaring slik som publisering eller deltakelse i forskningsprosjekt.


Personlige egenskaper 

Vi søker deg som 

  • er fleksibel
  • er strukturert
  • er målrettet
  • har gode samarbeids og kommunikasjonsferdigheter
  • er godt egnet for klinisk psykologarbeid

Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.


Vi tilbyr 


Lønn og vilkår 

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 532 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. (medlemskap i Statens pensjonskasse krever minimum 20 % stilling.)

Ansettelsesperioden er 3 år.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen Samfunnsvitenskap - fagretning psykologi innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Det er en forutsetning at den som blir tilsatt, bosetter seg slik at han/hun kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.


Om søknaden 

Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for vurderingen skal foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som søker ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan ferdighetene og erfaringene dine oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde: 

  • CV og attester.
  • Karakterutskrifter og vitnemål for Cand.psychol.
  • En kopi av hovedoppgaven. Hvis du nylig har levert hovedoppgaven, kan du legge ved et utkast av oppgaven. Dokumentasjon av fullført Cand.psychol. må legges fram før tiltreding i stillingen.
  • Ved vurderingen av søknadene vil tilknytning til relevante kliniske forskningsmiljøer vektlegges. Det er ønskelig at søknadene blir utformet i samarbeid med forskningsmiljø/veileder.
  • Publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid, dersom du har det.
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser.
  • Prosjektbeskrivelse i form av en prosjektskisse med krav om endelig godkjenning innen seks måneder etter opptak. (max 4 sider)
  • Forskningsplan - Vi ønsker at du legger ved en tentativ plan over 7 år som viser en oversikt over gjennomføring av PhD løpet og spesialisering.
  • Bekreftelse fra potensiell veileder ved Institutt for psykologi.

Det er ønskelig med oppstart i stillingen i august 2025 eller senest desember 2025. 

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele utdanningsløpet ditt, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT/ HK-dir., legger du ved den også.

Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort forklaring for din medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene.


Generell informasjon 

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av samfunnsoppdraget vårt innen forskning og utdanning. Vi vil legge til rette for medarbeidere som har behov for det.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringene som blir vedtatt.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune blir utarbeidet etter utløpet av søknadsfristen. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i samsvar med gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke blir tatt til følge.

Spørsmål om stillingen kan rettes til professor Odin Hjemdal, tlf. 73 59 78 89, e-post odin.hjemdal@ntnu.no. Spørsmål om søknadsprosessen kan rettes til Kristin Skogen, e-post kristin.skogen@ntnu.no

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Søknad merkes med referansenummer: SU-967

 
Spørsmål om stillingen 

Odin Hjemdal, professor, tlf. +47 932 61 085, e-post odin.hjemdal@ntnu.no


Lenke til annonsen

Søk på stillingen

 

Søknadsfrist
16. februar 2025