Du er her

Ditt landsmøte, din president - men hvordan?

Vil du være med på å prege Psykologforeningens landsmøte 20.–22. november? Dette gjør du.

Publisert
21. august 2019
Emner
  • Hvem skal være Psykologforeningens president i neste landsmøteperiode?
  • Hva skal være hovedsatsingsområde og gi retning til foreningens politiske arbeid?
  • Hvem skal bekle viktige verv i sentralstyre, fagetisk råd og valgkomiteen?

2. oktober

Toget er ennå ikke gått for den som vil ha innflytelse over hvem som skal velges, og hvilke saker som skal vedtas på Psykologforeningens landsmøte. Høsten vi så smått har begynt på, gir rikelig anledning for den som vil ha et ord med i laget.

Selv om de to presidentkandidatene er midt i valgkampen, er det fortsatt mulig å foreslå kandidater.  Det kan du gjøre helt fram til 2. oktober. Det vil selvsagt være smart å gjøre det så fort som mulig, slik at de nye kandidatene får tid til å vise seg fram og fortelle hva de står for.

Norges-turné

Presidentkandidatene Håkon Kongsrud Skard og Andreas Høstmælingen er i disse dager på «Norges-turné» for å gjøre sine hoser grønne hos lokallagene, som i løpet av de nærmeste ukene skal velge delegater til landsmøtet.  

Her er møtedatoene:

27.8.: Oppland

11.9.: Vestfold

12.9.: Hordaland

13.9.: Sogn og Fjordane på Skype

27.9.: Troms

2.10.: Nordland

7.10.: Agder

10.10.: Oslo

14.10.: Buskerud

15.10.: Østfold

17.10.: Rogaland

18.10.: Trøndelag

6.11.: Akershus

I tillegg har Studentpolitisk utvalg invitert til «duell» i Oslo 7. september. 

Din kandidat

Vil du vite hva de to kandidatene står for, i hvilken retning de vil ta Psykologforeningen som interesseorganisasjon, faglig forening og samfunnsaktør, har du altså anledning til å lytte til dem på et lokallagsmøte nær deg.

Og har du en favorittkandidat og vil være med på å avgjøre hvem som til syvende og sist blir president, må du enten selv stille som delegat til landsmøtet, eller overbevise delegatene som representerer ditt lokallag, om hvorfor de bør stemme på kandidaten du foretrekker.

I følge normalvedtektenes § 9 velges landsmøtedelegatene av lokalavdelingens medlemmer på siste medlemsmøte før landsmøtet og etter at landsmøtesakene er drøftet og aktuelle vedtak fattet.

Les også:

Mange valg, mange tema

Psykologforeningens president er foreningens fremste tillitsvalgte, men jobber ikke alene. Med seg har hen to visepresidenter med hvert sitt ansvarsområde. De tre presidentene er en del av et sentralstyre på til sammen 11 medlemmer, som styrer skuta mellom landsmøtene.

Døra er fortsatt åpen for deg som vil foreslå kandidater. Fristen går ut 2. oktober. Samme frist gjelder forslag på medlemmer til fagetisk råd, ankeutvalget for fagetiske saker og valgkomiteen.

Løpet er heller ikke kjørt om du har forslag til vedtak til landsmøtesakene som utsendes fra sekretariatet 25. september. Forslagene må være sekretariatet i hende senest 21. oktober.

Samme frist gjelder innmelding av delegater til landsmøtet.

Les også:

Kommenter denne artikkelen