Du er her

Tar likevel ikke gjenvalg

President i Norsk psykologforening, Tor Levin Hofgaard, tar ikke gjenvalg som presidentkandidat. Han vil jobbe som president fram til landsmøtet som avsluttes 22. november.

Publisert
20. mars 2019
Tor Levin Hofgaard trekker seg som presidentkandidat i forbindelse med landsmøtet i novemver. Foto: Arne Olav L. Hageberg

Etter at Norsk psykologforenings lokalavdeling i Oslo nominerte Håkon Skard som sin presidentkandidat, lå alt til rette for kamp om det øverste vervet i Psykologforeningen ved landsmøtet i november. Senest i marsutgaven av Psykologtidsskriftet fortalte Hofgaard om sin motivasjon for å fortsette som president i foreningen. Men dette gjelder ikke lenger.

Norsk psykologforenings lokalavdeling i Oslo har nominert Håkon Skard (40) som sin kandidat til presidentvervet i Psykologforeningen.

Det var i en kommentar på psykologforeningens egne nettsider 20. mars at Hofgaard kom med nyheten om sin avgang i november. Han skriver blant annet:

“I samtalen med valgkomiteen snakket vi om mine ambisjoner for foreningen da jeg ble valgt første gang i 2007. Om resultatene som er oppnådd i samfunnet, i tjenestene og om foreningens status. Vi snakket om konservering og nytenkning.

Vi diskuterte også hvordan vi kan utvikle nye ledertalenter og politisk ledelses ansvar for denne oppgaven. Vi snakket om et mulig scenario der foreningens tre øverste tillitsvalgte (president og to visepresidenter) kunne komme til å gå av samtidig. Vi var enige om at det vil være svært uheldig, og noe vi har et felles ansvar for å unngå.” Les hele innlegget her.

På spørsmål om valget om å trekke seg har noe å gjøre med Håkon Skards kandidatur, svarer Hofgaard følgende på e-post:

- Mitt valg nå har ikke noe med at det er fremmet andre kandidater til valgkomiteen. Jeg gjør dette fordi det er riktig for Psykologforeningen. 

- Ville du vurdert ting på samme måte hvis det ikke fantes en motkandidat?

- Jeg ville ikke vurdert det annerledes hvis det ikke fantes kjente motkandidater. Det er samtalen med valgkomiteen som som gjorde at jeg gikk i tenkeboksen, og som nå har ledet til denne beslutningen, skriver Hofgaard til Psykologtidsskriftet. 

Kommenter denne artikkelen