Psykologtidsskriftet

Debatt

Generasjon lykkepille

Publisert: 03.09.2016 | Utgave: 10 | Side: 835

Økt bruk Fra 2005 til 2014 har det vært en sterk økning i antall personer i aldersgruppen 15 til 19 år som bruker antidepressiva, ifølge tall fra Reseptregisteret. Det har vært en økning på 28 prosent blant guttene og hele 37 prosent blant jentene.

Ingunn E. Ulfsten diskuterer i Indre Akershus Blad 9. september

Med lykkepille i munnen – Bare å stikke tabletter i munnen på unge etter en 15 minutters konsultasjon hos legen, er helt uakseptabel behandling av depresjon hos unge mennesker.

Ulrik Malt til VG 11. september

Normal reaksjon, direkte medisinering – Barn og unge med psykiske tilstander har gjerne normale reaksjoner på unormale livssituasjoner. Det er utrolig viktig å finne årsaker til at symptomer på depresjon oppstår og ikke gå direkte på medisinering.

Bent Høie til VG 11. september

Angrip årsaken Den beste måten å gjøre noe med økningen i antall ungdom som går på antidepressiva er å angripe årsaken bak symptomene. Hva nå enn det måtte være.

Fra leder i Stjørdalens blad 13. september

Depresjonsdemper Når trening og rødvin ikke er nok til å holde mørket på avstand, tar Lone også gjerne noen piller for å avhjelpe det. – De demper depresjonen, akkurat som andre piller demper feber. Og da er det så mye lettere å ta en lykkepille enn å gjøre alt mulig annet.

Lone Frank intervjuet i Henne 19. september

Mindre medisin Det er flere jenter som medisineres enn de som har en klinisk depresjon. De burde derfor ikke medisineres mer, men mindre.

Heidi Tessand debatterer i VG 19. september