Du er her

Mental helse i et globalt perspektiv

Fagkonferansen «Hvem? Hva? Hvordan? – prioritering av mental helse innen bistand» går av stabelen i Oslo 7. og 8. mars.

HIMALAYA: Mount Everest.

Foto: Bernard Goldbach / Flickr.com

I verden sliter over 400 millioner mennesker med psykiske lidelser. Flertallet bor i fattige land. Opp mot 85 prosent har ikke tilgang til behandling. En fjerdedel av verdens land har ikke engang en politisk vedtatt strategi for mental helse. Jo fattigere et land er, jo mindre andel av helsebudsjettet brukes til mental helse, skriver arrangørene i invitasjonen.

HimalPartner (tidligere Tibetmisjonen) har invitert bistandsaktører, misjonsorganisasjoner, forskere og fagfolk med kompetanse i psykisk helse til å være med å sette mental helse på dagsordenen innenfor bistandsarbeid. Mer informasjon finnes på www.himalpartner.no.

Tidsskriftet

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 1, 2012, side

Kommenter denne artikkelen