Du er her

Jorunn Sandvik Enhetsleder døgnseksjonen

«Vi har ikke beltesenger eller isolat som trigger angst. I stedet satser vi på å komme tidlig i kontakt med folk, også gjennom å jobbe tett med kommunene og med de pårørende. Psykososial jobbing reduserer behovet for tvang.»

Publisert
5. november 2011

FOTO: ØYSTEIN TORHEIM.

Det hender at vi bruker skjerming, men da er vi sammen med pasienten hele tiden. Og vi kan gjerne gjøre ting sammen, som å ta en biltur for eksempel. Veien fra døgnavdelingen og ut i kommunen blir til i nært samarbeid med hjemkommunen. Kommunen trår til med sine tiltak, og personalet fra vår avdeling følger ofte opp med besøk og kontakt. Vi fungerer som en «krykke» i en overgangstid, og trives med å få bidra til pasientens trygghet på denne måten. De fleste trenger slik oppfølging i bare noen uker, men vi har noen få som vi holder kontakt med over lang tid.

Sandvik er psykiatrisk sykepleier. Nå utdanner hun seg for å drive flerfamiliegrupper. Et kjempefint opplegg, mener hun, og ser frem til to år med veiledet praksis i metoden.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 11, 2011, side

Kommenter denne artikkelen