Du er her

Psykologfaglig redaktør - Tidsskrift for Norsk psykologforening

Om arbeidsgiveren  Norsk psykologforening organiserer nærmere 90 % av landets offentlig godkjente psykologer, samt studenter, og har i dag omtrent 10 000 medlemmer. Som profesjonsforening ivaretar vi medlemmenes faglige og økonomiske interesser. Psykologforeningen driver en utstrakt videre- og etterutdanningsvirksomhet. Sekretariatet har 47 ansatte. www.psykologforeningen.no

Tidsskrift for Norsk psykologforening er et redaksjonelt uavhengig organ som styres etter Fagpressens redaktørplakat, pressens Vær Varsom-plakat og Lov om redaksjonell fridom i media. Psykologtidsskriftets innhold skal reflektere Psykologforeningens gjeldende formålsparagraf. Psykologtidsskriftet er Norges ledende fagbase innenfor psykologi, og utgis en gang i måneden i et opplag på 10 000 eksemplarer. I tillegg publiseres det fortløpende på egne nettsider www.psykologtidsskriftet.no. Nylig ble tidsskriftet kåret til Årets tidsskrift 2020.

Tidsskrift for Norsk psykologforening har nå ledig en inntil 100 % fast stilling som psykologfaglig redaktør. Vi søker en engasjert psykolog som liker å formidle fag og vitenskap.

Psykologtidsskriftet utgis i både papir- og nettutgave og dekker et vidt spekter av psykologfaglige temaområder. Innholdet spenner over alt fra fagfellevurderte vitenskapelige artikler og fagessay, via debatt og kommentarer, til journalistiske sjangre som reportasje og intervju. 

Som psykologfaglig redaktør vil du i fellesskap med den øvrige redaksjonen vurdere manuskriptene tidsskriftet får tilsendt, og slik bidra til at forfatterne får formidlet sitt fagbidrag på best mulig måte. Redigering av tekst og kommunikasjon med forfattere og eksterne samarbeidspartnere er sentrale arbeidsoppgaver. I tillegg vil du få mulighet til å skrive egne tekster, og til å bidra i ulike prosjekter og ha kontakt med ulike fagmiljøer.

Vi søker etter en psykolog som vil være med på å utvikle tidsskriftet videre, som setter pris på gode diskusjoner, og som gjerne bidrar inn i fellesskapet. God språkfølelse, sikker vurderingsevne og relevant erfaring knyttet til redigering av fagtekster blir vektlagt.

Vitenskapelig kompetanse og/eller klinisk erfaring er en fordel. 


Nøkkelkompetanse:

 • psykolog
 • bred orientering og engasjement for faget
 • forståelse for redaksjonelt arbeid og teft for godt stoff
 • sikker vurderingsevne knyttet til tekst
 • stor arbeidskapasitet


Vi tilbyr:

 • spennende, varierte og unike oppgaver i et stimulerende fagmiljø
 • konkurransedyktige lønns- og pensjonsbetingelser
 • gode personalordninger
 • trivelige lokaler i Grev Wedels plass 4, 0103 Oslo
 • fleksibel arbeidstid
 • godt arbeidsmiljø


Stillingen kan deles i lavere stillingsbrøk. Oppgi ønsket stillingsprosent i søknaden. 

Kontaktperson: sjefredaktør Katharine Cecilia Williams, e-post Katharine@psykologtidsskriftet.no 

 

Søknadsfrist
15. november 2020