Du er her

190 millioner sliter

Publisert
5. april 2013

PÅ HØGGET: Helseminister Jonas Gahr Støre kommer psykologene i møte.

FOTO: ARBEIDERPARTIET

Kina er i ferd med å bli et individsentrert samfunn. Kineserne er nå blant de mest deprimerte i verden, og selvhjelpslitteratur har overtatt for Maos Lille røde på bestselgerlistene [?] det er de som ble født under ettbarnspolitikken som lider mest. 190 millioner kinesere, eller 13,5 prosent av befolkningen, har nå psykiske problemer, med angst, depresjoner og rusmisbruk som de hyppigst forekommende lidelsene, ifølge tall fra Det kinesiske helsedepartementet.

Filosof Simen Andersen Øyen og psykolog Ole Jacob Madsen i Le Monde diplomatique 7.3.2013

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 50, nummer 4, 2013, side

Kommenter denne artikkelen