Du er her

Svovelpsykologer

Publisert
5. januar 2013

I forrige uke advarte psykologene Marianne Østby og Kjersti Hildonen i Dagsavisen om hvordan barn og unge rammes av foreldrenes multitasking, bruk av smarttelefoner og surfing på sosiale medier. Vi har gått i den digitale fella, fastslo de i en kronikk i avisen. Her forteller de levende om hvordan nervøse fedre star på fødestuer landet rundt, mer opptatt av å dele den nyfødte på sosiale medier framfor med sine kjære.

I tillegg står norske barn og napper mor og far i buksebeina for å få et øyeblikks oppmerksomhet, helt forgjeves.

De triste scenariene er så levende skildret at psykologene simpelthen må ha sett dette med egne øyne. Noe annet ville svekket troverdigheten deres, i tillegg til at de ikke viser til verken statistikk eller andre verifiserbare fakta. […]

Psykologene er de nye svovelpredikantene, i likhet med professorer, leger og skolefolk, som alle har lange tradisjoner for synsing på vegne av barna og allmuens beste.

Journalist Reidar Spigseth kommenterer i Dagsavisen 23.11.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 50, nummer 1, 2013, side

Kommenter denne artikkelen