Du er her

Gaza

Publisert
5. januar 2013

Den palestinske psykologen Hassan Zeyada, som i 20 år har jobbet i det kommunale helsevesenet på Gaza, sier at det er barna som må betale den høyeste prisen for angrepene. Til Arab News sier han at barna på Gaza [lever] i mer eller mindre konstant uvisshet og frykt for at det kan komme et angrep. Resultatet blir at mange sliter med søvnvansker og svekket evne til å konsentrere seg. Noen utvikler aggressiv atferd, mens andre trekker seg tilbake og snakker lite.

– Problemet her i Gaza er at vi lever med et høyt nivå av stress og vedvarende traumer. Ingen kan garantere at dette ikke vil skje igjen, sier Zeyada.

PREGES: Gazas barn vokser opp med vedvarende traumer.

FOTO: GIGI IBRAHIM / FLICKR.COM

Vårt Land 23.11.12

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 50, nummer 1, 2013, side

Kommenter denne artikkelen