Du er her

Bleieskift

Publisert
5. desember 2012

– Hvorfor blir det så mye støy fra kulturlivet?

– Kulturfolk er engasjert i samfunnet og vant til å gi uttrykk for hva de tenker og mener. Innenfor kunsten bruker de sine egne erfaringer og opplevelser, og når de kommer i konflikt, blir personen en del av konflikten. Derfor blir konfliktene mer intense.

– Kan det være slik at omstillinger gjør vondt, men de gjør vondere for ansatte i kulturbransjen?

– Omstilling og endring er frustrerende for alle. Vi kan miste jobben, bli fratatt spennende arbeidsoppgaver, eget kontor eller muligheten til høyere lønn. De eneste som liker forandringer, er babyer med skitne bleier.

Psykolog og professor William Brochs-Haukedal i Bergens Tidende 10.11.12

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 12, 2012, side

Kommenter denne artikkelen