Du er her

Passelig redde

Publisert
5. oktober 2012

KRISEPSYKOLOG: Elin Hordvik

FOTO: SENTER FOR KRISEPSYKOLOGI

Det gikk en frysning gjennom mange foreldrehjerter da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept denne uken. – Vi kan ikke sikre barna våre mot alt som er farlig, sier Ada Sofie Austegard, som selv opplevde å miste datteren Stine Sofie. […]

Hun får støtte fra [psykolog] Elin Hordvik fra Senter for Krisepsykologi i Bergen.

– Utfordringen for voksne i denne situasjonen er å bli det jeg kaller «passelig» redde. Vi skal ta våre forholdsregler, advare og formane barna våre, men ikke la oss styre av frykten. For det er svært viktig for barn og unges velferd og utvikling at de kan oppleve trygghet og frihet i nærmiljøet sitt, sier Hordvik.

Vårt Land 7.9.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 10, 2012, side

Kommenter denne artikkelen