Du er her

Mitt fly!

Publisert
5. august 2012

Gardermoen tirsdag 1. mai: En liten, blond kvinne småspringer bortover gangveien øst for terminalen på Oslo Lufthavn. Brått får hun øye på det blå og hvite jetflyet på innsiden av gjerdet. Hun bråstanser. Og begynner å gråte.

– Det var så utrolig sterkt. Å se «mitt» fly. Den aller første jobben jeg gjorde. At det var blitt virkelig, at jeg kunne ta i det. Og at det skjedde her i Norge, ikke i Statene, var best av alt, sier hun med en underlig blanding av amerikansk aksent og nordnorsk tonefall.

Flyet innenfor gjerdet var Boeings nye stolthet, Dreamliner – eller 787, på eksklusiv visningsturné i Europa. Kvinnen på utsiden var designantropolog og psykolog Anna Kirah. Et helt år fløy hun daglig verden rundt for Boeing og spurte, grov og observerte hvordan passasjerer og mannskap faktisk hadde det om bord i langdistansefly. For at de skulle få det bedre når det nye superflyet en dag var klart.

BOEING 787: Fikk psykologhjelp.

Aftenposten 16.7.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 8, 2012, side

Kommenter denne artikkelen