Du er her

Lieber Bieber

Publisert
5. juli 2012

Damene […] dånte, ikke bare av Liszt (som plasserte seg på scenen slik at publikum så ham i profil, og spilte uten noter), men av Ole Bull, Chopin og Paganini, Spice Girls. Uansett hva det er, så er fenomenet ikke nytt, og det har et navn: Celebrity Worship Syndrome. Etter å ha intervjuet 600 personer, fant psykologen James Houran for noen år siden ut at en tredjedel av oss har dette (til en viss grad): En usunn interesse for de rike og berømte.

SUPERSTAR: Også Franz Liszt fikk damene til å dåne. Her malt av Henrik Lehman i 1840.

Une Bratberg kommenterer under tittelen «Piker, hvin og sang» i Vårt Land 1.6.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 7, 2012, side

Kommenter denne artikkelen