Du er her

Ledelsesforskning

Publisert
5. juli 2012

Innen fagnisjen psykometri og ledelse lanseres stadig nye resultater om hva slags personlighetstrekk som skal til for å bli leder, og i hvilken grad det gjør han til en god leder eller ei. Psykologene som driver med dette, mener gjerne at en kravspesifikasjon til en lederjobb også bør være en kravspekk om en bestemt personlighet. Man kan så og si tegne den personligheten man vil ha, og så rekruttere en leder som matcher, sånn rent psykometrisk. Testindustrien gnir seg i hendene, dette blir det jo business av. […] Synsing om ledelse har faktisk en stor verdi. Det forstår alle som har vært med på å ansette ledere. Ikke et styre i hele verden vil overlate ansettelsen av daglig leder til en forsker. Samme hvor mange doktorgrader han har om personlighet og ledelse.

Kommentator Elin Ørjasæter på E24.no 21.5.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 7, 2012, side

Kommenter denne artikkelen