Du er her

Helikopter

Publisert
5. juni 2012

Piloter: Må henge i stroppen.

FOTO: CHERRYPOINT/FLICKR.COM

Oljeselskapene forlanger at pilotene skal ha minst 1000 timers flytid. Men det er bare utgangspunktet for å sikre seg en jobb som offshore-pilot. Helikopterselskapene kjører en opptaksprosess på kvalifiserte piloter, som omfatter legesjekk, intervjuer og en psykologisk test.

– Selv blant erfarne flygere er det bare femti prosent som består testen. Grunnen til at man siler på denne måten er at man ønsker piloter som er blant de beviselig beste; det er som bilsertifikatet. Ikke alle som har det er gode til å kjøre, sier psykolog Tore Wingestad.

offshore.no 26.4.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 6, 2012, side

Kommenter denne artikkelen