Du er her

Breivik

Publisert
5. mars 2012

Psykologen forstår at vanlige folk har problemer med å forstå at Breivik skal være en psykotisk person når han tilsynelatende forstår hva han har gjort, erkjenner det, men samtidig nekter straffskyld. Men dersom Breivik virkelig er paranoid schizofren og ikke tilregnelig, kan hele hans høyreekstreme ideologi om etnisk rensing og framdyrkelse av det ariske bare være noe som passer inn i sykdommen, mener psykologen.

– Han kan være en person med en alvorlig sinnslidelse som har vært på leting etter et ståsted for å skape mening der hvor ingen mening finnes. Dersom det er slik det henger sammen, så synes jeg vi ikke skal bruke mye tid på hans politiske manifest heller, sier Grøndahl.

Psykolog Pål Grøndahl i Fædrelandsvennen 6.2.2012

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 3, 2012, side

Kommenter denne artikkelen