Du er her

Jobbflørt

Publisert
5. januar 2012

EXIT: Når kollegaen blir for fristende.

FOTO: YAY MICRO

– Sørg for å ha en «rømningsplan» på julebordet dersom du vet at du er svak for en kollega, og unngå situasjoner der dere plutselig er alene sammen. Bruk heller av din energi til å styrke forholdet ditt på hjemmebane, ta det ut på kjæresten din. Har dere en åpen og ærlig kommunikasjon dere i mellom så er det mindre sjanse for at du vil la deg friste av han kjekke fra regnskap på firmafesten. Nærhet i forhold krever en innsats fra begge parter og hvis vi har hatt en periode med lange dager på jobben kan vi lett miste fokus på hva som er viktigst. Når vi bruker mer tid på jobben enn vi gjør hjemme, er det ikke overraskende at det oppstår hete følelser. Det viktigste er å vite om dette på forhånd og å være forberedt på at vi er sårbare og at vi kommer til å bli fristet.

Organisasjonspsykolog Cathrine Moestue til Stella 7.12.2011

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 1, 2012, side

Kommenter denne artikkelen