Du er her

Drepespill

Publisert
5. desember 2011

SIMULERING: Ikke hva det en gang var. ILLUSTRASJON: FRA SPILLET CALL OF DUTY 3

Psykolog Svein Gran er skeptisk til det siste tilskuddet i Call of Duty-serien.

– Ungene mine har spilt masse forskjellige spill, men så fikk vi Call of Duty i hus. Da reagerte jeg. Dette er en drepesimulator, så realistisk! Jeg er ikke imot dataspill, men det er så tydelig at dette ikke er bra. Ingen har godt av dette, konstaterer Gran.

Call of Duty-seiren er såkalt førstepersonskytespill, hvor du ser spillverdenen gjennom spillekarakterens øyne. Du står bak våpenet, du skyter.

– Den psykologiske forskningen gjennom flere tiår peker stort sett én vei: Én time med spilling påvirker tankeinnholdet vårt, vi tenker flere aggressive tanker. Dette øker igjen sjansen for at en tolker en situasjon aggressivt. Sjansen øker for at barn havner i slåsskamp, at knuffingen og dyttingen tar en negativ vending, sier psykologen.

Stavanger Aftenblad 9.11.2011

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 12, 2011, side

Kommenter denne artikkelen