Du er her

Afrostopp

Publisert
5. oktober 2011

KULTURBÆRER: Mot alle odds?

Anfindsen trekker frem afroamerikanere som eksempel på en etnisk gruppe som fungerer dårlig. Det er riktig at det finnes store sosiale problemer i USA, men samtidig finnes det ingen nasjon i verden som kan måle seg med USA når det gjelder innovasjon og kreativitet på bortimot alle områder. Musikk, film, andre kunstformer, vitenskap og teknologi; USA er verdensledende. Afroamerikanere bidrar til USAs dominans, spesielt innen kulturliv og idrett. USA kan kanskje være glade for de ikke har hatt en Anfindsen til å selektere sine innvandrere?

Psykolog Kolbjørn Selvåg Brønnick svarer innvandringsskeptiker Ole Jørgen Anfindsen i Stavanger Aftenblad 30.8.2011

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 10, 2011, side

Kommenter denne artikkelen