Du er her

Ikke gal

Publisert
5. september 2011

[Psykolog] Leif Waage ved kompetansesenteret for rettspsykiatri ved Haukeland universitetssykehus mener det er flere forhold som taler mot at gjerningsmannen er gal: Han må ha planlagt angrepene i lang tid. Han må ha fremstått troverdig da han først bløffet seg med en båt til Utøya, og senere da han utga seg for å være en redningsmann og lokket til seg livredde AUF-ere. […]

– Dette er veldig spesielt, også i verdenssammenheng. Han må ha hatt en sterk vilje, over lang tid, for å gjennomføre dette. Han har nok ikke hatt tilgang til motforestillinger. Mange barrièrer må brytes for å kunne ta livet av så mange, sier Waage.

Aftenposten 24.7.2011

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 9, 2011, side

Kommenter denne artikkelen