Du er her

Hundegalskap

Publisert
5. august 2011

TERAPI: Erfaringsbasert er best.

FOTO: SARATOGAJEAN/FLICKR.COM

Ti prosent av hunder har psykiske problemer, heter det i en ny bok skrevet av den belgiske veterinæren og hundeadferds-eksperten Joel Dehasse […] De mentale lidelsene ødelegger ikke bare hundens tilværelse, men også eierens. Da er det på tide å oppsøke en hundepsykolog. Når den mentale lidelsen er fastslått, kan hundene medisineres – men førsteprioritet er å få hundene til å oppføre seg annerledes.

– Veterinærene og hundepsykologene må forsøke å lede hunden inn i en ny «livsstil», som er akseptabel både for hunden og eieren. Hunder kan jo ikke prate, så man må prøve å bygge på hundens tidligere erfaringer, sier Dehasse.

VG 29.7.2011

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 8, 2011, side

Kommenter denne artikkelen