Du er her

Singel

Publisert
5. mars 2011

Noen single møter en holdning, eller har selv en holdning, om at «siden du ikke har familie er du mer fleksibel og mindre sliten». Det trenger selvfølgelig ikke være tilfellet. Men samfunnet har etablert plass til litt klaging og lufting av hverdagslige gnagsår som organisering og lite søvn. Til singles tilsvarende plager er det mindre plass i lunsjpraten: Når en har passert en viss alder krever det mye tid, innsats, mot og nytenking til å finne en kjæreste hvis det er det du har lyst på, og det kan være like tungt å komme hjem til tomt hus og stillhet som et hus med fire, hvor ungene henger i tapeten og de voksne har lavt blodsukker.

Psykolog Margrethe Mehus til kvinneguiden.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 3, 2011, side

Kommenter denne artikkelen