Du er her

Muligens lesbisk 

Publisert
5. juli 2010

For uansett om jeg ikke synes det er noe vanskelig å fortelle at jeg er lesbisk, så setter jeg likevel pris på at folk ikke regner med at jeg er hetero. At jeg ikke alltid må «korrigere» og fortelle at jeg er «annerledes». Om man er hos skolens helsesøster, om man har ny fastlege, om man skal gå til psykolog, om man vil ha barn med partneren sin, om man har problemer i parforholdet, om man sliter med skam, redsel, det å være skjult… ja uansett burde mennesker i helsevesenet ha ansvaret for å holde muligheten åpen for at pasienten er homo. Det skal ikke være pasienten som skal etablere den muligheten.

Kjersti Eidem Dyrhaug på blikk.no 26.5.2010

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 7, 2010, side

Kommenter denne artikkelen