Du er her

Utholdenhet

Publisert
5. juni 2010

Et år etter samlivsbruddet og midt i krangelen om samværet med barna, tok Arild Landas ekskone livet av døtrene Nanne Andrea (12) og Solveig (10). […] Trondheim kommune stilte med krisehjelp og psykolog. Venner og familie prøvde å stille opp, men Arild opplevde å leve i et vakuum, og etter hvert kom hjelpetilbudene sjeldnere. Til slutt forsvant de. – Hjelpeapparatet og venner må være mer utholdende i tidsperspektivet. De synes at nå er det nok. Nå går livet videre for dem. Jeg tror både familie og nære venner må bli bedre informert om hvordan de skal forholde seg til folk som opplever så alvorlige hendelser. De sitter på gjerdet og tenker «han vet at vi er her, han kan ta kontakt hvis han vil». Da er det lett å bli isolert, forteller Arild.

VG 4.5.2010

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 6, 2010, side

Kommenter denne artikkelen