Du er her

Lederutvikling

Publisert
7. april 2010

Forskerne Harald Harung fra Høgskolen i Oslo og Fred Travis fra Maharishi University of Management i USA anbefaler arbeidsgivere å måle elektronisk aktivitet i hjernen på ledere og ansatte for å kartlegge forbedringsmuligheter og -prosesser.

Anbefalingene om måling av hjerneaktivitet er omdiskuterte, og William Brochs-Haukedal, psykolog og professor i ledelse ved Norges Handelshøyskole sier til Ukeavisen Ledelse at han avviser hjernemåling av ledere og ansatte som kartleggings- og utviklingstiltak. Hjerneforsker Kenneth Hugdahl ved Universitetet i Bergen uttaler at han er tvilende til at friske mennesker kan trene opp nye responsmønstre i hjernen.

Ukeavisen Ledelse 26.2.2010

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 4, 2010, side

Kommenter denne artikkelen