Du er her

Psykopati

Publisert
5. februar 2010

… en psykolog på høstens bokmesse inkluderte «borderline» blant psykopatene. Jeg tenkte: Hvor mange i salen kunne ikke kjenne noen med den diagnosen? Kanskje var det pårørende der, eller folk som selv hadde fått diagnosen.

Jeg tror det er uheldig at medier driver og skriver om psykopater, ikke minst når de har med sjekklister («Sjekk om partneren din er psykopat!»). Visst fins det både vanskelige og voldelige mennesker, men hvem av oss kan vite sikkert hvem som er blottet for empati og potensial for empati? Fagfolk burde slutte å stille opp i psykopatintervjuer i medier og på foredrag i populariserende fora.

Sigrun Tømmerås på abcnyheter.no 30.12.2010

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 2, 2010, side

Kommenter denne artikkelen