Du er her

Munkerykter

Publisert
5. februar 2010

Det luktet bløff lang vei, men da spanske as.com mandag meldte om at Tom Henning Øvrebø har valgt å bli munk skapte det debatt. I artikkelen stod det at «i en søken etter total spirituell ro» hadde dommeren bestemt seg for å legge fløyta på hylla, og bli «fader Knut.» […]

Årsak: Kvelden i London da Øvrebø fikk Michael Ballack, Dider Drogba og kompani i hælene etter å ha unnlatt å blåse straffespark til Chelsea i mesterligasemifinalen mot Barcelona. Nordmannen ble utsatt for forferdelig hetsing, og måtte rømme London med politibeskyttelse.

– Min tanke er å bli misjonær. Jeg forsøkte å finne en forklaring på det som skjedde på Stamford Bridge, men verken Freud eller noen av de store kunne hjelpe meg. Jeg har levd i et helvete, og omtrent hver dag ser jeg for meg Drogba, Ballack og Essien, sa Øverbø ifølge as.com.

Men psykolog Øvrebø, den ekte utgaven, tar ryktene med et smil.

– Tanken er tiltalende, men jeg har ikke blitt munk, sier Øvrebø til Aftenposten.no.

Sunnmørsposten 28.12.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 2, 2010, side

Kommenter denne artikkelen