Du er her

Drømmehagen

Publisert
5. februar 2010

INNHOLDSLØST: Barneserien Drømmehagen. FOTO: SF NORGE

For oss voksne kan det dog mildt sagt bli en prøvelse. Selv «Mot i brøstet» og de øvrige Tore Ryen-produksjonene er preget av den totale uforutsigbarhet i forhold til dette. Selv har jeg opplevd mang en forelder som har forbannet programmets mangel på innhold og dets intetsigenhet. Men da kan man jo spørre seg, er det egentlig oss programmet er ment å underholde? Selvfølgelig hadde det kanskje passet seg bedre om mine barn allerede hadde forbarmet seg over et mer «lærerikt» barneprogram, men nå er de altså bergtatt av Drømmehagen. Det er med andre ord underholdningsverdi i programmet. Det hender seg faktisk at jeg også, når jeg ønsker å leve litt på kanten, dropper Schrödringers katt til fordel for Simpsons.

Psykolog Jonas Vaag på psykologibloggen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 2, 2010, side

Kommenter denne artikkelen