Du er her

Idrettsmobbing 

Publisert
5. januar 2010

[Langrennsløperen Siri] Halle er imponert over at skøyteløperen Maren Haugli våget å si fra om trakasseringen fra trener Peter Mueller:

Veldig tøft gjort av henne. All honnør. Hun viser at hun er det motsatte av pysete, som hun blir beskyldt for av dem som nå mobber henne på nettet. For det koster å ta et oppgjør med disse holdningene, som vi ikke kan ha i norsk idrett, sier Halle til Vårt Land.

Siri Halle påpeker at norsk skisport bruker enorme ressurser på forbedring av ski, terping av teknikk og forskning på høydetrening. Alt dette er ytre forbedringer, som man kan spare noen sekunder på. Hvis de samme ressursene hadde vært satt inn på å jobbe med det mentale, kunne vi målt framgangen i minutter. Som vi ser hos årets utgave av Marit Bjørgen, som nå jobber systematisk med egen psykolog fra Olympiatoppen.

Vårt Land 28.11.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 1, 2010, side

Kommenter denne artikkelen