Du er her

Reality 

Publisert
5. desember 2009

– Det er en slags emosjonell «Jackass», jeg synes det er jævla drøyt, sier spesialist i klinisk psykologi Atle Solbue Jensen til Dagbladet.

Han uttaler seg om TV 2s realityprogram «Jakten på kjærligheten», hvor en av frierne besvimer etter at hun får beskjed om at hun blir vraket av bonden Calle Breen.

Solbue mener «Jakten på kjærligheten» er det kanskje råeste av alle realityprogrammene, nettopp fordi programmet er så urnorskt og «koselig».

– «Big Brother» og «Ungkaren» bærer et mye større preg av Hollywood og konstruerte konflikter, men dette programmet er noe Ola og Kari Nordmann kan identifisere seg med, sier han. […]

Frieren som besvimte for to måneder sida berømmer både programleder Kathrine Moholt og TV 2 for oppfølgingen hun har fått i etterkant. Både hun og Rigmor fikk hjelp av TV 2s psykologer.

Psykolog Solbue Jensen er ikke udelt positiv.

– Det er jo bra at de får hjelp av psykologer i disse situasjonene, men når det er et så stort behov for psykologer i samfunnet ellers, kan man jo diskutere hvor mye ressurser man bør bruke på dem som faktisk bedriver risikosport, sier han.

Kjendis.no 12.10.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 12, 2009, side

Kommenter denne artikkelen