Du er her

En ting i tankene 

Publisert
5. november 2009

EKSTASE: Elvis Aron Presleys debutalbum fra 1956.

– Når en tenåring holder på å bli kvinne og ser og hører på Presley har hun bare en ting i tankene, sier en velkjent psykolog i New York – legg merke til hennes ansikt. Se på de konvulsiviske trekningene. Hun er i ekstase. Presley er hennes elsker.

Denne reaksjon gjelder ikke bare ungpiker. Psykologen som sier dette har en stor praksis. Mange av hans pasienter er kvinner fra forretningslivet. De er helt opptatt av sin karriere og av kampen for fortjenesten. De er derfor redde for å innlate seg på en romantisk affære, fortsetter psykologen. Men de vil være kvinner. Presley gir dem en sjanse til å være det.

VG 11.10.1956

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 11, 2009, side

Kommenter denne artikkelen