Du er her

Blogging 

Publisert
5. august 2009

Forrige torsdag ble Susanne Auke (13) overkjørt av en lastebil, og slept under en personbil i fire kilometer. […]

– Pågangen på foreldrene og de nærmeste ble så stor at vi opprettet bloggen for å gi dem avlastning, sier forstander Harald Kronstad i Den Kristelige Menighet (Smiths venner) i Drammen, som familien er medlem av. […]

Han er meget overrasket over at så mange som 40.000 mennesker har vært inne. […]

– Vi måtte til slutt stenge muligheten til å legge inn egne kommentarer for en periode. Grunnen var at mange også la inn hatske og respektløse kommentarer. Vonde kommentarer som virket sårende på de nærmeste, sier Kronstad. […]

– Og det viser ulempen ved å bruke slike sosiale medier; du stiller deg laglig til for hugg når du gjør privatsfæren offentlig, sier Atle Dyregrov, som leder Senter for krisepsykologi i Bergen. […]

– Fordelene ved å bruke de teknologiske mulighetene er større enn ulempene. Det er klart det er en enorm støtte for dem som står midt oppe i en stor og tøff kamp å få støtte fra titusener av mennesker. Så får det heller være at man i ettertid kanskje ikke står fullt og fast for alt det man skrev akkurat da det sto på som verst. Noen kan nok angre på hva man la ut, men da er det for sent. På nettet blir det liggende, sier Dyregrov.

Aftenposten 25.6.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 8, 2009, side

Kommenter denne artikkelen