Du er her

Ufordragelig

Publisert
5. juli 2009

KATASTROFE: Psykologen Eddie Fitzgerald fra tv-serien Cracker.

Jimmy McGovern var en av mine favoritter på midten av 90-tallet. Han hadde skapt «Cracker», politiserien som ikke liknet på noe jeg hadde sett tidligere. Vår «helt» var en overvektig, ufordragelig psykolog, Eddie «Fitz» Fitzgerald (Robbie Coltrane), som gjorde livet surt for alle rundt seg. Han var en vaggende, pesende katastrofe av et menneske, alkoholisert, utro, stor i kjeften og med en hang til å sette familiens eiendeler i pant hvis det var et hesteløp på gang. Samtidig var Fitz en uerstattelig ressurs når politiet i Manchester trengte psykologisk kompetanse for å løse kriminalsaker og ikke minst var det en fryd å høre ham bruke sin skarpe tunge til å sprenge tabugrenser og fortelle folk sannheten om dem selv. Kort sagt: «Cracker» var et friskt pust.

Mikael Godø i Dagbladet 8.6.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 7, 2009, side

Kommenter denne artikkelen