Du er her

Sunne valg

Publisert
5. juni 2009

Min søster sier at barna er blitt den nye Gud i en ateistisk verden. Vi kan av og til gjøre barnet til en enerådende hersker i familien. […]Foreldre som lar barna få bestemme i altfor stor grad, får barn som ikke klarer å ta hensyn til andre. Hvis du er leder av familien når du er to år, hva er det da å se frem til? Samtidig trenger barn å oppleve at de får lov til å bestemme noe. Jeg er tilhenger av å gi barna valg, den buksa eller den buksa, men ikke om vi skal kle på oss. Som forelder er det også viktig å stå for egne avgjørelser. Det vil alltid være barn som får mer i lommepenger, nyere leker og som får være oppe lenger.

Barne- og ungdomspsykolog ElisabethGerhardsen i Adresseavisen 8.5.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 6, 2009, side

Kommenter denne artikkelen