Du er her

Homofotball

Publisert
5. juni 2009

– I en undersøkelse om homofobe holdinger, ble det festet sensorer til guttenes penis, samtidig som de fikk se nakenbilder av andre menn. Gutta med de sterkeste homofobe holdingene, var dem som ble mest seksuelt opphisset av bildene, forteller Thore Langfeldt. Norges fremste ekspert innen sexologi fastslår – en gang for alle – at homofobi henger sammen med homoseksuelle følelser hos gutter og menn.

– Fotballen er en intimitetskultur, hvor denne type følelser lett blir vekket. Derfor blir mange ekstra opptatt av å markere seg som tøffe og maskuline. Å gi uttrykk for homofobe holdinger blir en salgs garanti for at man ikke er homofil selv, sier Langfeldt.

– Måten å få bukt med homofobi innen fotballen på, er å true kulturen innenfra. De maskuline homofile guttene må stå fram. Det er dem det er aller flest av. Når en fotballgutt opplever at en venn står fram som homofil, blir hele homoproblematikken mindre truende, avslutter psykolog Thore Langfeldt.

Dagbladet Magasinet 2.5.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 6, 2009, side

Kommenter denne artikkelen