Du er her

Dum i Norge

Publisert
5. mai 2009

Det nordmenn skårer høyt på er sosial fobi og unnvikende personlighetsforstyrrelser som også er en form for sosial fobi, bare at den har festet seg dypere i personligheten. Begge formene er knyttet til hvordan man oppfører seg i sosiale sammenhenger. I motsetning til amerikanere er vi nok langt mer opptatt av hva gruppen synes om oss, og ofte så sterkt at det kan defineres som sykelig. […] Nordmenn er svært opptatt av kollektivet. Det er gruppen og fellesskapet som er det vi skuler til. Ennå. Med andre ord, det er noe veldig trygt ved det å være dum i Norge.

Men det er kanskje ikke så dumt allikevel da.

Psykolog og frilansjournalistOlav Kandal i Nationen 1.4.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 5, 2009, side

Kommenter denne artikkelen