Du er her

Bibelsk psykose

Publisert
5. mai 2009

«Du far!» utbrøt Isak, mens de gikk mot alteret. «Ja, gutten min», svarte Abraham. «Se, her er ilden og veden, men hvor er lammet som vi skal ofre?», spurte Isak. Han var gammel nok til å stille kritiske spørsmål. «Gud vil nok selv se seg ut et offerlam, gutten min», svarte Abraham.

– Språklige evner betyr mye for hvor godt barnet kan beskrive hendelsen, og dermed også for hvor mye barnet husker senere. Isak ville huske dette veldig klart, som et tydelig minne. Det ble nok aldri borte, sier [Annika] Melinder.

Det faren gjorde mot Isak, kan minne om psykotiske foreldres oppførsel, hevder barnepsykologen. De hører stemmer som ber dem oppføre seg på bestemte måter mot barnet sitt.

Vårt Land 27.3.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 5, 2009, side

Kommenter denne artikkelen