Du er her

Irriterende

Publisert
5. mars 2009

ASKELADDEN: Irriterende heldig.

Bjørg Øygarden fra Arendal er nominert til Sørlandets litteraturpris for barneboken «Askeladden og de nye hjelperne». […]

Hun ble faktisk såpass irritert på Askeladden, som fikk alt så glatt oppi hendene sine, at hun ville lage en ny versjon av det tradisjonelle eventyret. Hun har laget en litt annerledes Askeladden. En som får seg litt flere overraskelser enn forventet. Han går rett og slett på en smell både her og der. Men historien ender godt, og moralen er at en må stole både på seg selv og på hjelperne. Og lykken finnes ikke alltid hos prinsessen og halve kongerike.

Øygarden, som til vanlig jobber som psykolog, har tatt grep om det tradisjonelle og forenklete synet mange barnebøker fremmer. Hun viser at verden ikke er svart/hvit og at mye uventet kan skje der en minst venter det.

Agderposten 11.2.2009

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 3, 2009, side

Kommenter denne artikkelen