Du er her

Forferdelig mye

Publisert
1. desember 2008

Tvangslidelser, alkoholisme, selvmord, psykoser, kikking, ADHD, nervesammenbrudd, familier i oppløsning, barnløshet, hemmelig adopsjon: Problemdosen kan synes en smule kraftig. Mener herr forfatteren at øykommunen Hvaler er på randen av evig, mentalt sammenbrudd?

– Nei. Hadde dette vært TV-serien Skjærgårdsdoktoren, kunne man ha sagt at den svenske skjærgården er full av benbrudd, skrubbsår og andre lidelser. Nylig så jeg en amerikansk serie om en brannmann – der brant New York forferdelig mye. Jeg mener helt alvorlig at Hvaler består av en god miks av hverdagsproblemer. Noen på Hvaler har nok ønsket seg en serie om en psykolog som synes at alt er i orden. De har misforstått hva drama er, drama er en grovtegning.

Manusforfatter for tv-serien Hvaler, Arne Berggren i Aftenposten Aften 10.11.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 12, 2008, side

Kommenter denne artikkelen