Du er her

Barnehage

Publisert
1. november 2008

Psykolog Joachim Haarklou mener barn under to år ikke bør gå i barnehage.

– Adoptivbarn bør vente enda lenger, sier han.

Haarklou er ingen tilhenger av mantraet «barnehage for alle». Han kaster derimot inn en brannfakkel i barnehagedebatten ved å si at slett ikke alle barn bør gå i barnehage. De bør være hjemme hos mor.

– De første to årene av livet er det bare en ting som gjelder, nemlig å bygge opp en solid base for trygghet. Det tar lang tid, enten man innser det eller ikke, og tryggheten kan bare skapes gjennom kontinuerlig kontakt med mor eller eventuelt en annen hovedtilknytningsperson, sier Haarklou.

Bergens Tidende 15.10.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 11, 2008, side

Kommenter denne artikkelen