Du er her

Ikke A4

Publisert
1. september 2008

INNSATTE: Knytter romantiske relasjoner.

FOTO: YAY MEDIA

– Kriminelle karakterer på filmer og i bøker framstilles ofte som tøffe, barske og forutsigbare, selv om ikke det nødvendigvis korresponderer medsvarer til virkeligheten. Dette er egenskaper kvinner setter pris på, sier samlivsekspert Frode Thuen. […]

Thuen synes ikke det er overraskende at innsatte i Skien fengsel får en rekke kjærlighetsbrev tilbake fra kontaktannonsene de har lagt ut på nettet. – Årsaken kan også være at kvinnene får et omsorgsbehov, og ønsker å hjelpe dem ut av den kriminelle løpebanen ved å gi dem en ny sjanse. I tillegg er det en viss spenning i forhold til det å knytte relasjoner til noen som sitter i fengsel, fortsetter han.

Thuen tror enkelte kvinner har gått lei av det han karakteriserer som den trauste A4-mannen. – Vi ser jo også at innsatte som soner lange dommer for alvorlige forbrytelser, eksponeres i media. Vi vet at disse har mottatt en rekke kjærlighetsbrev mens de sitter i fengsel, forteller han videre. Likevel tror han de fleste kvinner blir skeptiske til menn med kriminell bakgrunn.– Det er naturlig at man tar noen faresignaler når man møter kriminelle. Men det går jo an å forandre seg, avslutter Frode Thuen.

Varden 29.8.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 9, 2008, side

Kommenter denne artikkelen