Du er her

Fremtidsfrykt

Publisert
1. september 2008

– Flere og flere bankansatte oppsøker psykolog i den vanskelige tiden amerikanske banker nå er inne i, melder nyhtetsbyrået Reuters. Forrige uke kom den sjette og syvende bankkollapsen i USA hittil i år, og amerikanske bankansatte er ikke lenger bare redde for å gå glipp av bonuser, de frykter mest av alt for jobbene sine. Det har gjort at stadig flere av dem oppsøker psykolog. Og for noen har det gått så langt at de vil bort fra pengejaget for all fremtid.

– En kar sa til meg at han ville ha jobben min i stedet, sier psykolog og karrierecoach Marilyn Puder-York, som får flere og flere klienter fra det kriserammede bankmarkedet.

Mange sliter med angst og depresjoner og frykter for fremtiden.

Også New York-psykolog og coach Alden Cass merker en større etterspørsel etter sine tjenester. Han jobber intensivt med finansfolk på Wall Street og estimerer at klientlisten har økt med 25 prosent siden mars, da JPMorgan Chase & Co bestemte seg for å kjøpe Bear Stearns.

www.e24.no 1.8.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 9, 2008, side

Kommenter denne artikkelen