Du er her

Alkohol

Publisert
1. september 2008

– 44 prosent av Norges befolkning synes det er greit å drikke alkohol mens barn er til stede. 50 prosent er enige, eller delvis enige, i at det er greit å drikke alkohol med unge under 18 år i sommerferien. I tillegg opplyser 55 prosent at de drikker mer i sommerferien enn ellers, viser en undersøkelse utført av Synnovate.

Barneombud Reidar Hjermann ber foreldre være på vakt.

– Foreldre bør være varsomme med sin omgang med alkohol i sommerferien, sier han til Vårt Land.

Ifølge Hjermann kan noen barn oppleve sommerferien som en dårlig tid.

– Sommerferien handler om de nære ting. For noen barn handler de nære ting om vold, alkoholmisbruk, redsel og sorg. Dette har ofte sammenheng med at de voksne ikke kan styre sitt alkoholkonsum, sier han. Det er færre kvinner enn menn som drikker sammen med barn, viser undersøkelsen.

BT.no 17.7.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 9, 2008, side

Kommenter denne artikkelen