Du er her

Late og bortskjemte

Publisert
1. august 2008

– Vi er i ferd med å få en generasjon barn som er bortskjemte, egosentriske og litt late. Dette er ikke barnas skyld, det er en samfunnsutvikling som har fått gå for langt. Ting, tøy, leker og utstyr som sykler kommer fortløpende fordi man har råd til det. Da blir det lite igjen å ønske seg når man endelig har bursdag. Når man først ønsker seg noe, er det virkelig store ting, sier barnepsykolog Egil Launes

Til høsten stiller han og kollega Knut Halfdan Svendsen opp i nye episoder av TV-serien «I de beste familier», som hadde første runde på TV 2 for to år siden. Der gir de to psykologene råd om barneoppdragelse, og de har også utgitt bok om det samme temaet.

Dagsavisen 22.6.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 8, 2008, side

Kommenter denne artikkelen